O nas

Kmetija Brodarič
Kmetija
Pri nas se že od nekdaj ukvarjamo in preživljamo s kmetijstvom. Ta tradicija se je ohranila do današnjih dni, saj si vso hrano pridelamo na lastni kmetiji: sadje zelenjavo, meso, mleko, jajca, moko in vino. Tradicionalno za nas ni le način preživetja, ampak tudi spoštovanje naravnih zakonitosti z upoštevanjem varovanja narave in ohranjanja avtohtonih vrst.

 

Belokranjska trdinka
Belokranjska trdinka
Posebnost naše kmetije je koruza trdinka, ki jo
gojimo že več generacij. V poplavi novih sort hibridov koruze smo jo s skrbno selekcijo uspeli ohraniti. Je edinstven primer v Sloveniji in je s pomočjo Biotehniške fakultete, oddelka za
žlahtnjenje rastlin, po dolgotrajnih postopkih, postala avtohtona sorta. Imenuje se belokranjska trdinka in jo prodajamo kot semenski material ohranjevalne sorte.
 Značilnost te koruze je, da je zelo uporabna v kulinariki, saj ima veliko prehransko vrednost in prijeten okus, ki spominja na stare čase. Primerna je za bolnike s celiakijo, ker nima glutena. Je zelo trda in potrebuje poseben postopek mletja, da se pridobi kakovostna moka.
Ribnik Črne Lokve-Kmetija Brodarič
Pri nas lahko vidite ...
Poleg različnih domačih živali in rastlin si pri nas lahko ogledate tudi naš ribnik, ki se razteza med polji in je idealen prostor za sprostitev, sprehod ali celo kopanje.